• Vi erbjuder även service och reparationer av alla varumärken.
Fri frakt inom Sverige / Snabb leverans

Overlock Symaskin

En overlockmaskin är ett bra komplement till den vanliga symaskinen för dig som syr mycket. Den gör tre moment på en gång; klipper, överkastar och syr ihop och du får ett professionellt utseende på sömmarna. Framförallt i tunna och töjbara trikåtyger får du ett mycket snyggare och hållbarare resultat än om du syr med vanlig symaskin.

Overlock symaskin

Overlockmaskinen är en speciell typ av symaskin ofta används inom klädindustrin för att få precisa och professionella sömmar på de tyger som ska sys. Maskinen är även populär bland hobbyister och hemmasömmare som vill få de finaste sömmarna på de textilier de arbetar med. En overlock symaskin är till skillnad från en traditionell symaskin utrustad med fyra trådar; två nålar och två slingor, som möjliggör den så kallade overlocksömmen. De fyra trådarna skapar en stark och elastisk söm, vilket hindrar textilien från att rulla upp sig eller gå sönder när den används. 

Olika typer av sömmar

När du använder en symaskin för hemmabruk behöver du ofta klippa och sicksacka alla kanter på ett tyg innan du kan börja sy ihop de olika delarna. Detta fungerar oftast bra för de som gör enstaka upplägg och enkla lagningar. Om du däremot har ett stort intresse för att sy och använder din maskin frekvent, kan det vara värt att investera i en overlockmaskin. Maskinen tillåter dig att klippa, överkasta och sy samtidigt – vilket innebär att arbetet blir enklare och att du kan spara tid, samtidigt som du får ett proffsigt resultat. 

Förutom att skapa de starka overlocksömmarna går det utmärkt att använda en overlock symaskin för att skapa raksömmar likväl som rullfåll och andra traditionella sömmar. Maskinen är enkel att justera så att du kan ställa in bredden på sömmen, ändra spänningen på trådarna och justera knivbladets placering. Oavsett hur du vill sy ditt projekt kommer du kunna få precis det resultat du önskar.

Köp din nya overlockmaskin hos Symaskinshörnet

För att få det finaste resultatet med en overlock symaskin krävs en del övning och tålamod för att behärska tekniken, men när du väl lärt dig grunderna kommer du enkelt och smidigt kunna skapa professionella sömmar på ditt projekt. De som väl provat en overlockmaskin har ofta svårt att tänka sig att använda något annat!

När du väljer att handla hos oss på Symaskinshörnet får du en prisvärd och billig overlockmaskin av högsta kvalitet. Hos oss finns ett brett utbud av robusta och lätthanterliga maskiner från kända kvalitetstillverkare såsom Bernina, Janome och Baby Lock. Upptäck vårt sortiment eller kontakta oss så hjälper vi dig att hitta rätt modell som passar dina preferenser.