• Vi erbjuder även service och reparationer av alla varumärken.
Fri frakt inom Sverige / Snabb leverans

Om Symaskinshörnet

Målsättning
Symaskinshörnet öppnade 1975 av Jan Klefborg. Affärsidén för Symaskinshörnet är att ej vara knuten till något speciellt märke/fabrikat utan här väljs de mest prisvärda modellerna ut. Målsättningen har alltid varit att hjälpa kunden med att välja rätt maskin efter sina behov och "plånbok". Det är viktigt att symaskinen presterar och uppfyller förväntningarna! T.ex. är det är bättre att köpa en begagnad kvalitetsmaskin än en billig lågprismaskin (om man vill sy kläder och utvecklas). Mitt ledord har alltid varit att ta ett personligt ansvar för att mina kunder ska få det bästa bemötandet och den bästa servicen.

"Janne på Symaskinshörnet älskar nöjda kunder".

Erfarenhet
Efter mer än 50 års erfarenhet av att ha sålt och reparerat alla märken och modeller på svenska symaskinsmarknaden, har det visat sig att det är stor skillnad mellan symaskiner och symaskiner. Kom in i min butik så utvecklar jag gärna det resonemanget.

Vad är en "kvalitetssymaskin"? 
Vår uppfattning är att en "kvalitetssymaskin" går att köpa från ca 8.000-12.000 kr (t ex Bernina, Janome, Easy Jeans m fl). En symaskin med kvalitet är tillverkad med högre precision och av bättre komponenter. Det gör att symaskinen syr snyggare sömmar och matar fram tyget jämnare, dessutom håller den längre. Kvalitet är också att det finns reservdelar och utbildade reparatörer. De "stora" märkena har oftast detta, exempelvis Janome, Brother, Singer (äldre modeller), Pfaff, Husqvarna, Bernina och Elna. Att symaskinen är dyr är inte en garanti för att den håller högre kvalitet, inte heller märket.

Hur syr maskinen egentligen?
Fram till mitten av 1970-talet hade alla tillverkare som målsättning att tillverka så bra symaskiner som möjligt till rimlig kostnad. Numera tycks det istället vara priset och designen som ger snabba pengar. Det finns symaskiner som kostar ca 1.500 kr med 20 eller fler sömmar. Det låter bra, men hur syr den? Det finns inget värre än en maskin som krånglar och syr dåligt när man är i sömnadstagen, eller hur? Vi har slutat sälja "billiga" nya symaskiner för att undvika missnöje med trådspännings krångel, låst maskin, högt ljud, nålbrott, brist tillbehör och reservdelar  mm.  

Vårt råd vid köp av symaskin är att mycket noga tänka igenom, vad ska jag använda symaskinen till? Vad tänker jag sy? Vilken nivå befinner jag mig på sömnadsmässigt? Det är också bra att ta sig tid att provsy symaskinerna ordentligt innan man bestämmer sig. Titta på hur sömmarna blir, lyssna på ljudet och känn efter vilken du trivs bäst med. Allt det här gör du givetvis på plats hos oss i butiken. Den kunskap jag skaffat mig under mer än 50 år i symaskinsbranschen är något jag mer än gärna delar med mig av till mina kunder. Detta har gett oss ett unikt utgångsläge i vår bransch. Symaskinshörnet har Sveriges största sortiment av nya och gamla symaskiner. 

Vi har något för alla användare. Välkomna!