Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish
5 års garanti | Fri frakt | Öppet köp 14d

Maskinbrodering

Långa mönsterkedjor sys på alla symaskiner men vill man att mönstret eller bokstäverna ska vara bredare än 9 mm måste man använda en brodersymaskin. Maskinbrodering är en teknik där man spänner upp tyget i en broderbåge som monteras fast i en speciell broderisymaskin. Denna flyttar tyget i alla riktningar och gör det möjligt att sy stora mönster t ex monogram och olika bilder. Detta tillför en extra dimension till din sömnad!

BERNINA 570 QE BERNINA 570 QE

BERNINA 570 QE

44 990 kr 41 990 kr
I lager.

Maskinbrodering - så gör du

Maskinbrodering kan initialt verka som en överväldigande uppgift, men med rätt vägledning och en aning tålamod, kommer du snart att vara på god väg att skapa vackra broderade verk. Inledningsvis är val av rätt broderimaskin kritiskt. Om din avsikt är att skapa bredare mönster eller bokstäver än 9 mm, se till att din maskin kan hantera detta. Sedan kommer inköpet av nödvändiga material som tråd, tyg, stabiliseringsmaterial och broderbågar.

Nästa steg involverar valet av design. Du kan välja en fördefinierad design eller om du känner dig äventyrlig, skapa din egen design med hjälp av en programvara. Överför därefter din design till brodermaskinen via USB, kabel eller direktkoppling, beroende på din maskins kapacitet.

Förbered tyg för maskinbrodering

Nu är det dags att förbereda tyg och för maskinbrodering. Spänn fast tyget i en broderbåge och säkerställ att det är jämnt och slätt spänt. Montera sedan broderbågen i maskinen enligt tillverkarens instruktioner. Trä maskinen med den önskade trådfärgen och se till att undertråden är korrekt installerad. Innan maskinbrodering börjar, kontrollera att designen är korrekt positionerad. Det kan vara fördelaktigt att göra en testkörning på ett stycke tyg för att säkerställa att allt fungerar som det ska. När du känner dig nöjd, starta broderiproceduren och övervaka maskinen under arbetet för att undvika problem.

Efterbehandling

När din maskinbrodering är färdigt kommer du till efterbehandlingssteget. Noggrann trimning är viktigt. Klipp bort överskottstråd och eventuella trådhopp. Efter trimning kan du  pressa broderiet lätt med ett strykjärn för att ge det en slät finish.

Varje broderiprojekt är en möjlighet att lära och förbättra din teknik inför framtida projekt. Med tiden, övning, och en vilja att lära dig, kommer du snart att bemästra maskinbrodering och kunna utforska dess oändliga kreativa möjligheter. Denna teknik är inte bara en underbar metod för att skapa personliga och unika textila verk, utan också ett sätt att uttrycka din kreativitet på nya och spännande sätt.