• Vi erbjuder även service och reparationer av alla varumärken.
Fri frakt inom Sverige / Snabb leverans

Symaskinsservice - vi tar hand om din symaskin!

Om du upplever problem med din symaskin, kan det vara dags för en översyn och symaskinsservice. Hos oss på Symaskinshörnet erbjuder vi en enkel process för att få din symaskin inspekterad och servad. Om du vill reparera din symaskin behöver du inte boka tid i förväg, kom bara förbi vår butik så undersöker vi din maskin noggrant. 

Behöver min symaskin reparation?

När du kommer till oss för symaskinsservice, kommer vi att undersöka din symaskin noggrant och ge dig en sammanställning på både kostnad och åtgärder. En service av symaskin, som inkluderar nödvändiga justeringar och rengöring, kostar vanligtvis mellan 1 550 och 1 800 kr. Efter att vi har tagit emot din symaskin brukar den vara klar för hämtning efter cirka en vecka. Om vi under översynen upptäcker att det finns trasiga delar i och att vi behöver reparera din symaskin, kan kostnaden för reparationen komma att öka. Vi kommer då att kontakta dig för att diskutera alternativen. Du kan då välja att fortsätta med den högre kostnaden för att få alla problem åtgärdade, eller så kan vi avsluta arbetet utan någon kostnad för dig.

Vad ingår i en symaskinsservice?

Vår grundöversyn i en symaskinsservice inkluderar rengöring och smörjning av maskinen för att säkerställa smidig funktion och ta bort samlad smuts och damm. Vi slipar också trådvägar och stygnplåtar för att säkerställa jämn och korrekt stygnbildning. Vi genomför justeringar och kontroller av automatiktiden, drivremmarna, spolmekanismen och pressarfotstrycket. Vi tar även hand om fotpedalen, motorn, kolanslutningar och lampan för att säkerställa pålitlig och säker funktion. Dessutom justerar vi nålläget, griparens tid och avstånd, trådfrisläpp och trådspänning. Vi eliminerar eventuellt glapp i drev och länkar samt justerar matarens tid, höjd och längd för jämn tygmatning. Reparera din symaskin och ta hand om den väl, på så vis kan du förlänga livslängden och spara in på onödiga kostnader.

Problem med din symaskin?

Då är det nog dags för översyn! Så här går det till:

Kom till vår butik med din symaskin

Du behöver inte boka tid. Vi gör service på alla märken. Vi undersöker din symaskin och lämnar ett kostnad- & åtgärdssförslag. (Grundöversyn, se nedan,  kostar 1.550 - 1.800 kr).

Din symaskin är normalt klar efter en vecka

Skulle kostnaden öka på grund av trasiga delar i maskinen så kontaktar vi dig. Du kan då välja om du vill fortsätta till den högre kostnaden, eller så avslutar vi arbetet till ingen kostnad alls.

Symaskinshörnets Grundöversyn

• Rengöring och smörjning.

• Slipning av trådvägar, stygnplåt m.m.

• Justering och kontroll av:
Automatik tid, automatik höger/vänsterläge drivremmar, spolmekanismen, pressarfotstryck, rattar och spakar, knapphål funktion och jämnhet. - fotpedal, motor, kol. elanslutningar, lampa. nålläge centrering, nålläge höger/vänster, nålläge höjdläge, gripare tid, gripare avstånd, gripare trådfrisläpp, trådspänning, glapp i drev och länkar, matare tid, matare höjd, matare längd.

Pris 1.550 - 1.800 kr. 1 års garanti på utfört arbete.

Stanna bilen utanför butiken

Kunder till Symaskinshörnet får stanna bilen vid Magasinsgränd precis utanför butiken, för i och urlastning.

Hitta hit

Butiken ligger på Magasinstorget 7. Kartlänk, skicka vägbeskrivning till mobilen >
Torget ligger vid parkeringsgaraget Druvan, där Snickargatan och Nygatan möts. Åker ni bil så kom via Hamngatan och in på Nygatan.