• Vi erbjuder även service och reparationer av alla varumärken.
Fri frakt inom Sverige / Snabb leverans

Symaskinsguiden

Så här kategoriserar vi  våra symaskiner för att du enklare ska hitta en symaskin som passar dig!

Enklast möjliga

För dig som vill lappa, laga och sy gardiner räcker det med raksöm och sicksack.helst även trestegs sick-sack. Maskinen ska vara enkel att ställa in samt ha en stabil trådspänning. Det är svårt att rekommendera någon symaskin som kostar under 3000 kr eftersom dessa är tillverkade så billigt/enkelt som möjligt.

Visa rekommendationer ››

Nybörjaren

Symaskiner för dig som vill lära dig mer och kanske vill sy kläder. Symaskinen syr snyggt, har en stabil, jämn trådspänning, och jämn matning över jeanssömmar och tunna tyger, har elastiska nyttosömmar och har även möjlighet att sy knapphål. Symaskinen ger dig en bra introduktion i sömnad och en bra "livstid".   

Visa rekommendationer ››

Hobbybruk

Symaskiner för dig som tycker om att sy ska vara lätta att använda. Nytto- och elastiska sömmar, snygga knapphål och klara både tunnt siden och tjocka lager med jeans. "Hobby"- symaskinen ska prestera perfekta sömmar i svårare tyger/material. Robustare och högre precision i konstruktionen. Syr man mycket så ska maskinen tåla det.

Visa rekommendationer ››

Kreativ sömnad

Symaskiner för tunna och tjocka tyger som erbjuder många olika mönster, specialquiltsömmar och finesser som t ex dubbelmatning (över och undermatning av tyget), högre hastighet 1000 stygn per minut, knälyft stort syutrymme, 9 mm sick-sack bredd, bokstäver mm. Här är det viktigt att annalysera användarbehovet.

Visa rekommendationer ››

Overlock

Overlockmaskiner klipper, syr ihop och överkastar snabbt i ett moment, syr och klipper snyggaste sömmarna i elastiska och de flesta tyger. Coverlock kan dels användas som overlocksymaskin men kan ställas om till coversöm (utan att klippa tyget och möjlighet att sy mitt på tyget), Coversymaskin enbart cover söm (täcksöm).

Visa rekommendationer ››

Maskinbrodering

Maskinbrodering är en teknik där man spänner upp tyget i en brodérbåge och gör det möjligt att sy stora mönster, monogram eller bilder. Köp brodersymaskin där du vet att du får hjälp med programering och utbildning, någon som själv broderar och jobbar aktivt med aktuell brodersymaskin och program. 

Visa rekommendationer ›

Skolsymaskiner / Professionellt

Mer än 40 års erfarenhet av att arbeta med symaskiner för skolor och professionell användning. Professionell hjälp med råd om rätt symaskin för behovet. Utför service och reparationer av alla märken.

Visa rekommendationer ››