Tråden är viktigare än du tror!

Det tål att upprepas - det finns kopior av "allt"!  Så även i vår bransch, varför skulle vi gå fria från det? Det är bara det att många kunder inte har detta klart för sig bara för att det står ett visst känt märke på produkten. Exempelvis, "bomullstråd" är endast en benämning att utgångsmaterialet är bomull. Det säger inget om längden på fibrerna eller jämnhet. Med andra ord, det finns hundratals kvalitéer av bomull. För att symaskinen skall kunna sy vackra sömmar krävs att sytråden är jämn och knutfri. Anpassa nålens grovlek till trådens tjocklek och tyget. Köp tråd av god kvalitet och försök inte fynda! Jag rekommenderar gärna tråd av märket Gütermann, den säljs i de flesta tygaffärer. Rekommenderar även Wonderfil symaskins- och overlocktråd förhållandevis billig men jämn och luddfria. Obs! overlock råd är inte avsedd att användas till symaskin.

När du kommer in i min butik kommer du att få goda råd av någon som kan branschen utan och innan. Efter mer än 40 år i den här branschen törs jag säga det. Välkommen att testa mina kunskaper.

 

Vill du sy snygga jeanssömmar med kraftig tråd, så kan vi tipsa om att endast undertråden ska ha den grövre tråden och övertråden en normal. Kraftig tråd uppe och nere blir sällan bra på en hushållssymaskin. Lycka till!