Varning: köp inte för billig symaskin!

Nästan dagligen berättar kunder om hur besvikna dom är med sitt inköp av för billig symaskin. Utalanden som " mormor hade en Singer", "det är ju ett känt märke" , "jag syr så lite så det måste räcka för mina behov". Observera jag påstår inte att alla Singer är dåliga. Men för att sömnadsresultatet skall bli bra i olika textiler tjocka jeans, tunn bomull, töjbara jersey tyger mfl. krävs att konstruktionen på symaskinen har en minimal precision och kvalitet på material (aluminium, plaster, lager, stål). Svårt att hitta under 3.000 kr. Kasta inte pengar i sjön, köp en bra symaskin som uppfyller Era behov direkt istället.

Allt för många har gått på niten som "Singer endast 995 kr". Jag har tidigare sålt nya symaskiner med etablerade namn påklistrat som kostat mellan 1.500 och 2.500 kr och konstaterat att symaskinerna inte lever upp till köparens förväntningar. Vanliga fel kan vara trassel med trådspänning, ojämn frammatning av olika tygkvalliteter, plast och metalldetaljer av undermåligt material, högt ljud, långsam hastighet, snålt med spolar och pressarfötter. För att inte tala om hur bruksanvisningen ser ut. Du får vara glad om du hittar några sidor på svenska. Dessa maskiner borde inte få säljas. Den "billigaste" symaskin som jag kan rekommendera och stå för kostar från 3.995 kr.

REA, Extrapris, Har kostat och alla påstående om ett tillfälligt fynd är till för att locka till snabba köpbeslut. Många av dessa lockbudskap är rena påhitt . Har någon verkligen betalt det högre priset? (Gäller inte bara symaskiner.) Utred först ditt behov av sömmar, kvalitet, jämför olika märken fabrikat genom att provsy i olika textilier, låter den mycket, syr den för sakta, förstår jag hur den fungerar? När man sedan valt vilken symaskin man vill köpa måste man välja var ska jag köpa den? Mitt råd är att köpa den så nära du bor. Förr eller senare behöver du hjälp med tillbehör, service, reparation, sömnadsråd och då är det bra att ha en symaskinsaffär i närheten.